Bel mij terug

* Verplichte velden

Pieter Cornelisz Hooftstraat 116
1071 CD Amsterdam
Ma t/m vrij 8:30 - 17:30 uur
Zaterdag voor spoedgevallen
17:33:38

Tel. 020-4712866
E-mail info@pchooftclinic.nl

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies past over een afgeslepen tand of kies. Het kapje zit op de tand of kies gecementeerd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug.

Wanneer één of meer tanden of kiezen ontbreken, kunnen deze worden vervangen door een brug. Tussen twee kronen wordt een kunsttand of kunstkies geplaatst, ook wel een “dummy” genoemd. De twee kronen met de dummy worden dan als één geheel geplaatst.

De PCHooft Clinic vervaardigt zelf met behulp van een 3D apparaat kronen en bruggen, De Cerec 3 is een modulair CAD/CAM systeem. Het biedt een grote mate van flexibiliteit in de vervaardiging van hoogwaardige porseleinen (partiële) kronen. Een (partiële) kroon is nodig indien er in uw mond kiezen zijn die uit grote vullingen bestaan of die (gedeeltelijk) zijn afgebroken.

Met behulp van de nieuwste computergestuurde apparatuur is het mogelijk om in één behandeling uw kroon of brug te maken en te plaatsen. Voor een dergelijke behandeling wordt er voor u 90 minuten tijd gereserveerd.